Beden Eğitimi ve Spor Bölümü
“Türk gençliği, sağlıklı yetişip spor yaparsa ulusumuzun geleceği güvence altındadır.”

Felsefemiz

Özel Gürçağ Okulları felsefesi doğrultusunda, Beden Eğitimi Bölümü olarak; öğrencilerimizin, Atatürk İlke ve İnkılâpları ve Türk Milli Eğitiminin amaçlarına uygun, fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan dengeli, vatan ve milletini seven, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Amaçlarımız

• Sporun vazgeçilmez bir yaşam biçimi olduğunu kavratabilmek,
  • Dostluk, arkadaşlık, paylaşma ve ekip ruhunu kavratabilmek ve yaşamının her evresinde uygulamasını sağlayabilmek,
  • Fair-play ruhu aşılamak,
  • Yarışmacı ruhunu kazandırabilmek, kaybettiği zaman kazananı tebrik etmeyi bilmek,
  • Yaratıcı olabilmek,
  • Sportif yeteneklerini ortaya çıkarabilmek,
  • Sağlıklı bir yaşam için sporun gerekli olduğunu kavratabilmek ve çevresine model olabilmek,
  • Spor tesisi ve malzemelerine sahip çıkabilmek,
  • Milli bayramların önemini kavratabilmek ve yaşatabilmek,
  • Sosyal gelişimi sağlayıcı tavır ve davranışların kazanılmasını sağlayabilmek,
  • Kendini kontrol edebilme ve çabuk karar verebilme yetilerini geliştirebilmek,
  • Kendine güven duygusunun kazanılmasını sağlayabilmek,
  • Öğrencilerin her birine sağlıklı ve aktif yaşam için gerekli bilgiyi ve beceriyi kazandırabilmek.