Bilişim Teknolojileri Bölümü
“Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarını tatbik edeceğiz.”

Felsefemiz

Özel Gürçağ Okulları felsefesi ışığında, Bilişim Teknolojileri Bölümü olarak öğrencilerimize, hızla gelişen teknoloji ve bilgi çağına ayak uydurabilecekleri düzeyde bir eğitim vermeyi amaç edindik. Öğrencilerimizin günlük yaşamlarında bilgisayarı en doğru ve yararlı şekilde, amacına uygun olarak kullanabilmelerini sağlamak, onları araştırmaya yönlendirmek, aradıkları bilgiye en kısa yoldan nasıl ulaşacakları konusunda onlara rehber olmak ve böylece bilgisayarı oyun ve sohbet aracı olmaktan çıkarmak en önemli ilkelerimizdendir.

Amaçlarımız

• Bilgi teknolojisinin temel kavramları, bilgisayarı oluşturan birimler, bilişim teknolojileri etiği ve sosyal değerler konularında bilgi sahibi olmaları,
  • İşletim sisteminin temel fonksiyonlarını kullanmaları,
  • Kelime işlem, elektronik çizelge, veri tabanı, masaüstü yayıncılık, sunu oluşturma gibi konularda beceriler kazanmaları,
  • İnternet ve elektronik postayı etkin bir biçimde kullanıyor, İnternette güvenli iletişim için nelere dikkat etmesi gerektiğini biliyor olmaları,
  • Animasyon oluşturma, Grafik Tasarım ve İnternet Sitesi Tasarımı konularında bilgi sahibi olmaları hedeflerimiz arasındadır.

Öğrencilerimiz bu felsefe ve amaçlar doğrultusunda, destekleyici ve özendirici bir eğitim ortamında değişik teknoloji alanlarında bilgisayar eğitimi alıyorlar. Bugünün teknolojisini, yaratıcı ve üretken bir biçimde kullanırken hayatları boyunca kullanacakları bilgisayar becerilerini kazanıyor, başarı ve kendine güven duygularını geliştiriyorlar.