Fen Bilimleri Bölümü
“İlim tercüme ile değil, tetkik ile olur.”

Felsefemiz

Özel Gürçağ Okulları olarak bilimsel ve teknolojik alanda ileri uluslar düzeyine çıkabilmenin tek yolunun, bilim ve teknolojiyi ülkemizde üretmek ve uygulamak olduğunun bilinci içerisindeyiz. Okulumuz felsefesi doğrultusunda, Fen Bilimleri Bölümü, çevresine karşı ilgili, keşfedici, sorgulayıcı, doğru karar verebilen, problem çözebilen, öğrenmeyi yaşam tarzı haline getirmiş, yeni teknolojileri anlayan, kullanan, geliştiren ve çevre bilincine sahip bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiştir.

Amaçlarımız

• Laboratuvar çalışmaları ile bilen, sorgulayan, yorumlayan ve çözüm üretebilen gençler yetiştirmek,
  • Öğrencilerin bilimsel sonuçlara ulaşmada ve bilimsel yasaları anlamada gözlem, inceleme, deney ve araştırma yöntemlerinden yararlanabilmelerini sağlamak,
  • Araştırma, inceleme, gözlem ve deney sonuçlarını söz, yazı, resim, şekil ve grafiklerle gösterebilme, yorumlayabilme ve genelleyebilmelerini sağlamak,
  • Bilim ve teknoloji arasındaki ilişkiyi kurabilmelerini sağlamak,
  • Fen bilimlerine ilgi duyabilme, yeni gelişmeleri izleyebilme, yeni gelişmelerin önemini kavrayabilmelerinde öncü olmak temel amaçlarımızdandır.

Fizik, kimya ve biyoloji dersleri olmak üzere üç ana branştan oluşmakta olan Fen Bilimleri Bölümü, bilgi ve teknolojinin uygarlığın temelini oluşturduğunun farkında olarak bilim ve teknolojinin etkin bir araç olarak kullanılmasını sağlıyor.