Görsel Sanatlar Bölümü
“Bir milleti yaşatmak için bir takım temeller lazımdır ve bilirsiniz ki, bu temellerin en mühimlerinden biri sanattır.”

Felsefemiz

Sanat eğitimi, kişilerin ruhsal dengeleri için önemlidir. Görsel Sanatlar dersi ile öğrencinin sadece sanatsal yönlerine değil, tüm gelişimlerine yardımcı olunarak sosyal ve psikolojik çatışmaların önüne geçilirken hem çok yönlülük kazandırılır hem de hayattan zevk almalarına katkıda bulunulur. Yaratıcılığı gelişmiş, zekasını kullanabilen kişilerin yetişebilmesi sanat eğitimi ile sağlanabilir ve sanat eğitimi, eğitim sistemimizin temel amaçlarından olan “Öğrenmeyi Öğrenme” ye, yardımcı olur.

Özel Gürçağ Okulları, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” vecizesinden hareket ederek öğrencilerine sanatın hayatla ne kadar iç içe olduğunu kavratmaya çalışarak onların estetik ve sanatsal bir anlayışa sahip olmalarını sağlamaktadır..

Amaçlarımız

• MEB’in amaçları doğrultusunda güzel sanatlarla ilgili teknik ve teorik bilgileri, becerileri kazandırma,
  • Estetik ve sanatsal duyarlılığını, yaratıcılığını geliştirme,
  • Sanatı, duygu ve düşüncelerini anlatmada görsel bir iletişim aracı olarak kullanması için yeterli bilgileri kazandırma,
  • Öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıkmasında kendi özgüvenlerini geliştirme ve bireysel farklılıklarını geliştirme,
  • Sanat eserlerine ve sanatçılara olan ilgilerini geliştirme,
  • Hayal güçlerini geliştirme,
  • Farklı teknik ve malzemelerle çalışabilme amaçlarımız arasındadır.

Bu amaçlar doğrultusunda, Görsel Sanatlar derslerinde yaş gruplarına göre

• Röprodüksiyon çalışmaları
  • Tezhip çalışmaları
  • Minyatür çalışmaları
  • Ebru çalışmaları
  • Karakalem çalışmaları
  • Desen, Oran, Orantı çalışmaları
  • Boyutlu çalışmalar
  • Kağıt katlama çalışmaları
  • Yağlıboya çalışmaları
  • Ahşap boyama çalışmaları
  • Perspektif çalışmaları
  • Seramik ve oyun hamurundan 3 boyutlu çalışmalar
  • Keçe çalışmaları
  • Cam boyama ve vitray çalışmaları
  • Kurdele çalışmaları
  • Aliminyum folyo ile 3 boyutlu çalışmalar
  • Atık malzeme çalışmaları
  • Kolaj tekniği
  • Suluboya, pastel boya ve guaj boya teknikleri
  • Pastel ütüleme tekniği
  • Baskı teknikleri uygulanmaktadır.