Matematik Bölümü
“Ben öğrenim devrimde matematik konusuna çok önem vermişimdir ve bundan hayatımın çeşitli safhalarında başarı elde etmek için faydalanmış olduğumu söyleyebilirim. Onun için herkes matematik bilgisinin çok gerekli olduğuna inanmalıdır."

Felsefemiz

Matematik olmadan bilim ve teknolojiden, sosyo-ekonomik kalkınmadan, nitelikli ürün ve hizmetten söz etmek yanıltıcıdır. Bu gerçeğin farkında olan Özel Gürçağ Okulları “Düşünmeyi Öğren “ ve “ Yaratıcılığı Öğren “ ifadelerini kendine slogan edinmiştir. Bu slogan rehberliğinde yapılan matematik ve geometri dersleri öğrencilerin problem çözme yetilerini güçlendirerek onlara çok yönlü bir yarar sağlamaktadır.

Amaçlarımız

• Gelişen modern teknolojinin gereği olarak, öğrencilerin değişimlere ayak uydurabilecek ve katkı sağlayabilecek tarzda yetişmelerini sağlamaktır.
  • Derslerde, formül ve bağıntıların mantığı ile bu mantığa uygun düşünce yeteneği geliştirilmesi hedeflenmekte, sebep-sonuç ilişkileri üzerinde durulmaktadır.
  • Öğrencilerin matematiksel kavramları ve sistemleri anlayabilecek, bunlar arasında ilişkiler kurabilecek, bu kavram ve sistemleri günlük hayatta ve diğer öğrenme alanlarında kullanabilecek düzeye getirmektir.
  • Matematik ile geometri konularının işlenmesinde; analiz ve sentez aşamalarına önem verilerek öğrencilerin algılama, kavrama, değerlendirme ve doğru karar verme güçleri geliştirilmektedir.

“Bilim, gözlerimiz önünde açık duran, 'evren' dediğimiz o görkemli kitapta yazılıdır. Ancak, yazıldığı dili öğrenmeden bu kitabı okuyamayız. Bu dil matematiktir; bu dil olmadan kitabın bir tek sözcüğünü anlamaya olanak yoktur."

GALİLEO