Sosyal Bilimler Bölümü
“Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır.”

Felsefemiz

Sosyal Bilimler, toplumdaki insan davranışlarıyla ilgilenen disiplinleri içerir. Özel Gürçağ Okulları, bu felsefe doğrultusunda, öğrencilerimizi kendine güvenen, evrensel değerlere saygılı, ulusal kültürüne sahip çıkan, çevresinde gelişen olaylara karşı duyarlı kişiler olarak yetiştirerek ve sorunlar karşısında çözüm üreterek sorgulamalarını sağlamaktadır.

Amaçlarımız

• 21. yüzyılın çağdaş, Atatürk ilkeleri ve inkılâplarını benimsemiş,
  • Türk tarihini ve kültürünü kavramış,
  • Demokratik değerlerle donanmış ve insan haklarına saygılı,
  • Yaşadığı çevreye ve toplumsal sorunlara duyarlı,
  • Sosyal yaşamda etkin, sorgulayan, araştıran, üreten,
  • Haklarını savunmayı ve sorumluluklarını bilen Türkiye Cumhuriyeti gençliği yetiştirmektir.

Bu felsefe ve amaçlar doğrultusunda, Sosyal Bilimler Bölümü kapsamında: Psikoloji, Sosyoloji, Felsefe, Mantık, Tarih Grubu, Coğrafya Grubu, Demokrasi ve İnsan Hakları Eğitimi, Trafik ve İlkyardım Eğitimi ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri yer almaktadır.