Sağlık Hizmetleri

Öğrencinin sağlıklı olması başarılı bir eğitim için en önemli koşuldur. Özel Gürçağ Okulları sağlık hizmetlerini bu anlayış doğrultusunda sunmayı amaçlar.

Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim yaşamlarını garanti altına almak kadar sağlık güvenceleri de bizler için son derece önemlidir. Okul dönemi, insan yaşamının önemli değişimlerinin gerçekleştiği özel bir dönemdir. Çünkü okul çağı çocukları büyür ve gelişirler. Bu süreçte yaşanan sağlık sorunları bireyin tüm yaşamını etkilediği gibi erken fark edilen büyüme ve gelişme bozukluklarının önüne geçmek de bu dönemde daha kolaydır.

Öğrencilerimizin sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi, gerekli önlemlerin alınması amacıyla okulumuzda bir sağlık servisimiz bulunmaktadır.

Öğrenci rahatsızlandığında sağlık servisinde görev yapan hemşireye başvurur. Hemşire, durumu ilgili müdür yardımcısına bildirir. Müdür yardımcısı da ders veya sınıf öğretmenine durumu iletir.

Anında müdahale edilmesi gereken acil durumlarda, öğrenci hemşire ve ilgili müdür yardımcısı gözetiminde, en yakın sağlık merkezine ya da hastaneye ulaştırılır. Veli mutlaka haberdar edilir. Veliye ulaşılamayan durumlarda, okul tıbbi gerekleri yerine getirmeye çalışır.

Ayrıca , yakın sağlık kuruluşları ile işbirliği yapılmak suretiyle periyodik tarama ve testler (genel sağlık taraması, boğaz kültürü, göz ve diş taraması, muhtelif aşılar vb.) uygulanmakta, sonuçları velilerimizle paylaşılarak ihtiyacı olan öğrencilerimizin bir üst basamak sağlık kuruluşlarına sevkleri sağlanmaktadır.

Özellikle küçük sınıflardaki öğrencilerin ilaç kullanmaları gerekiyorsa öğrenci okula geldiğinde ilacını hemşireye teslim eder. Veli, tarafından ilaç ambalajına, öğrencinin adı soyadı, sınıf ve şubesi, ilacın verileceği saat ve dozu mutlaka yazılmalıdır.

Her öğretim yılı başında öğrencilerin genel sağlık bilgilerini öğrenmek amacıyla veliye gönderilen formlar, okul hemşiresinde dosyalanır.

Bulaşıcı hastalıklarda, veli okul yönetimini bilgilendirmek durumundadır. Öğrencilerin rapor bitimine kadar okula gelmemeleri hem öğrencimizin hem de diğer öğrencilerin sağlığı açısından önemlidir.