Sosyal, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler

Alanlarında uzman öğretmenler denetiminde çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerini tamamlamalarına katkıda bulunmak amacıyla çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler " ÖĞRENCİ MERKEZLİ " yöntemlerle uygulanmaktadır.

Öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre Kulüp (Tiyatro, Drama, Matematik, Bale, Satranç, Müzik, Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Felsefe Tarih, El Sanatları, Takı Tasarımı, Model-Maket, Fotoğrafçılık, Heykel, Seramik, Vitray, Bilgisayar, Halk Dansları, Modern Dans, Bilim ve Teknoloji vb.) faaliyetlerine yönlendirilmekte, böylelikle yaratıcılıklarını ve kendilerini ifade edebilme yeteneklerini ortaya çıkarmalarına olanak sağlanarak öğrencilerimizin sanatsal ve kültürel gelişimlerini sağlam temeller üzerine kurmalarına yardımcı olunmaktadır.

Öğrencilerimizin, hayal gücü ve yaratıcılıklarını ortaya çıkaran sanatsal etkinliklerle, ulusal ve evrensel kültür değerlerini benimseyen, estetik anlayışı gelişmiş, sanata katkıda bulunabilecek duyarlı bireyler olarak topluma kazandırılması hedeflenmektedir.

Hafta sonları Müzik (Piyano, Org, Gitar vb.), Resim, Satranç, Halk Oyunları, Klasik ve Modern Danslar, Bale, Tiyatro, Drama, Basketbol, Voleybol, Step, Ritmik Jimnastik, Badminton, Yüzme branşlarındaki etkinlikler öğrenci ve velilerimizin tercihlerine sunulmakta ve yine onların katılımlarıyla yıl sonlarında düzenlenen çeşitli programlarla sergilenmektedir.

Bunun yanı sıra kültürel ve tarihi mirasımızı çocuklarımıza yerinde göstermek amacıyla gerek il içi, gerek il dışı gezi organizasyonları yapılmakta, öğrencilerimizin okul içi ve dışında yapılan çeşitli yarışmalara katılımları teşvik edilmektedir.