Spor Etkinlikleri

GURURUMUZ GÜRÇAĞ'IN ARSLANLARI

2014–2015 eğitim-öğretim yılında Gürçağlı Arslanların basketbol başarı öyküsü Ankara İl Şampiyonluğu maçları ile başladı.

Gürçağın Arslanları sırasıyla;

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Sancak Anadolu Lisesi 89–27

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Mustafa Azmi Doğan Anadolu Lisesi 82–21

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Toplukonut İdaresi Anadolu Lisesi 90–35

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Celal Yardımcı Anadolu Lisesi 67–40

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Bahçelievler Anadolu Lisesi 91–47

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Özel Zafer Koleji  65–49

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Özel Arı Lisesi 71–57

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Özel Tevfik Fikret Anadolu Lisesi 78–40

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Özel Samanyolu Anadolu Lisesi 83–75

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Özel Arı Lisesi 50–55 maçlarını oynayarak bir geleneği daha bozmamış ve adını finale yazdırmıştır.

Finaller neticesinde Genç Erkekler Basketbolda Ankara 2.si olarak Türkiye Şampiyonası Eleme Grupları ilk ayağı olan Bilecik’e gitme hakkını elde etmiştir. 17–19 Ocak 2015 tarihleri arasında Genç Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası gruplarında Bilecik’te oynanan müsabakalarda favori gösterilen takımımız grubunda oynadığı;

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi – İzmir Çiğli Özel Türk Koleji 75–37

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Sakarya Özel Enka Anadolu Lisesi 73–37

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Bolu Fen Lisesi 70–45 müsabakaları namağlup bir şekilde kazanarak iddiasını sürdürmüş ve yarı final biletini kapmıştır.

12–15 Şubat 2015 tarihleri arasında Genç Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası Yarı Finalleri için Çanakkale’de oynanan müsabakalarda Gürçağın Arslanları yine geleneği bozmadı ve grubunda oynadığı;

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Isparta Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi 76–56

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-İzmir Menemen Özel Gelişim Koleji 76–73

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Bursa Mudanya Ö.Emine Örnek Anadolu Lisesi 66–48 Özel Gürçağ Anadolu Lisesi-Antalya Özel Toros Akdeniz Anadolu Lisesi 58–34 müsabakalarında büyük bir başarı göstermiş ve namaglup bir şekilde hedeflediği Türkiye Şampiyonası Finallerine adını yazdırmıştır.

02–07 Mart 2015 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen Genç Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonasında yapılan çekişmeli müsabakalar sonucunda Özel Gürçağ Okulları Genç Erkekler Basketbol takımımız, Türkiye 5.si olarak okulumuzu başlangıcından itibaren yaklaşık 1500 okulun katıldığı şampiyonada başarı ile temsil etmiştir.

Gürçağ Okulları Ailesi olarak basketbol takımımızı canı gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.