ATAMIZI SEVGİ, SAYGI VE MİNNET İLE ANDIK..
14/11/2015

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ebediyete intikalinin 77’nci yılında Özel Gürçağ Okulları’nda törenle anıldı.

Gürçağlılar, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü “Ne senden vazgeçeriz Ata’m ne senin eserinden” diyerek bir kez daha andılar.

Özel Gürçağ Okulları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende yapılan konuşmada, çağdaşlaşma hareketinin temelini Atatürk’ün “hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir” sözleriyle hayata geçirdiği “bilim ve akılcılık” unsurunun oluşturduğu vurgulandı.

1 ve 2’nci sınıftaki öğrenciler Atatürk’ü şiirlerle anlatırken, 6’ncı sınıflardan oluşan koronun seslendirdiği marşlar ve şarkılar beğeniyle izlendi. 7’nci sınıfların sunduğu “Dünya Basınında Atatürk” konulu sunumun ardından Gürçağ Halk Dansları ekibi, Atatürk’ün de severek oynadığı zeybek gösterisini sergiledi.

Özel Gürçağ Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin rol aldıkları “Atatürk Neredesin?” adlı oratoryo ile “Anılarla Atatürk” adlı gösteriler ilgiyle izlendi. Atatürk’ün hayatının İngilizce olarak anlatıldığı tören Atatürk’ün kendi sesinden döneme ait görüntüler eşliğinde sunulan “Onuncu Yıl Nutku” ile sona erdi.