Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
  • Zafer, "ZAFER BENİMDİR" diyebilenindir. Başarı ise, "BAŞARACAĞIM" diye başlayarak sonunda "BAŞARDIM" diyebilenindir.
  • Kimseden yardim gelmeyeceğine inanarak bu engelleri asacak, ondan sonra sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin.
  • Türk ! Öğün. Çalış. Güven.
  • Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir.Türk ! Öğün. Çalış. Güven.
  • Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müsbet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.
  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Atamizi Sevgi, Saygi Ve Minnet İle Andik..

ATAMIZI SEVGİ, SAYGI VE MİNNET İLE ANDIK..

14.11.2015

           Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ebediyete intikalinin 77’nci yılında Özel Gürçağ Okulları’nda törenle anıldı.  

           Gürçağlılar, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü “Ne senden vazgeçeriz Ata’m ne senin eserinden” diyerek bir kez daha andılar.

          Özel Gürçağ Okulları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende yapılan konuşmada, çağdaşlaşma hareketinin temelini Atatürk’ün “hayatta en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir” sözleriyle hayata geçirdiği “bilim ve akılcılık” unsurunun oluşturduğu vurgulandı. 

        1 ve 2’nci sınıftaki öğrenciler Atatürk’ü şiirlerle anlatırken, 6’ncı sınıflardan oluşan koronun seslendirdiği marşlar ve şarkılar beğeniyle izlendi. 7’nci sınıfların sunduğu “Dünya Basınında Atatürk” konulu sunumun ardından Gürçağ Halk Dansları ekibi, Atatürk’ün de severek oynadığı zeybek gösterisini sergiledi.

         Özel Gürçağ Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerinin rol aldıkları “Atatürk Neredesin?” adlı oratoryo ile “Anılarla Atatürk” adlı gösteriler ilgiyle izlendi. Atatürk’ün hayatının İngilizce olarak anlatıldığı tören Atatürk’ün kendi sesinden döneme ait görüntüler eşliğinde sunulan “Onuncu Yıl Nutku” ile sona erdi. 

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam