GÜRÇAĞ OKULLARINDA 29 EKİM KUTLAMALARI
29/10/2017

Bugün rahatça, başımız dik yaşıyor, geleceğe umutla bakabiliyorsak, şanlı bayrağımız göklerde nazlı nazlı dalgalanabiliyorsa hepsi Atatürk ve Cumhuriyet sayesinde oldu. Bunların değerini bilmeli, bizleri Atatürk’ün yolunda gitmekten alıkoyanlar ile mücadele etmeliyiz. Cumhuriyet Bayramlarımızı da büyük şenliklerle kutlamalıyız diyen Gürçağlı öğrenciler gösterişli bir törenle 94. yıl kutlaması yaptılar. Yaşamkent Anaokulu ve ana sınfları “Cumhuriyet” şiirleri, 2. sınıflar “Cumhuriyet Ağacı” draması , 3. sınıflar vals gösterisi, 4. Sınıflar Ankara yöresi halk oyunları, 5 ve 7. sınıflar şarkı ve marşlar, 6. sınıflar “Türk Bayrağı” oluşturma çalışması, 10. sınıflar “Nefesim Cumhuriyet” adlı drama gösterisiyle geceye renk kattılar.

Törenin sonunda Ata’ya seslenerek “Atatürk ilkelerinden ayrılmayacaklarına, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceklerine, namus ve şeref sözü verdiler.