ÖZEL GÜRÇAĞ OKULLARI'NDA 19 MAYIS COŞKUSU
23/05/2016

Özel Gürçağ Okulları’nda “19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gürçağlılar, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolasıyla Samsun’dan yaktığı bağımsızlık ateşinin 97’nci yıldönümünü törenlerle kutladılar.

Törenler, Gürçağlı gençlerin 19 Mayıs coşkusunu “Gürçağ Bandosu” eşliğinde tüm Ümitköy’e taşıdıkları geleneksel yürüyüşle başladı. Yürüyüşün ardından yapılan törende; Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk oyunları, dans, kule, kurdele ve jimnastik gösterileri ile Kuvayı Milliye Destanı adlı oratoryo sergilendi ve şiirler seslendirildi. Törende, Özel Gürçağ Okulları gençlerinin; tarihine, toprağına, bayrağına bağlı, çağdaş ve başarılı bireyler olarak Türk istiklâl ve cumhuriyetini korumak ve yükseltmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacakları vurgulandı.