SUDOKU BİZDEN SORULUR..
25/12/2015

Sudoku, standart biçimde oluşturulmuş 9×9 boyutlarında bir diyagram üzerinde çözülen ve her satırda, her sütunda ve her 3×3 boyutluk karede, 1’den 9’a kadar olan rakamların birer kez yer alması gerektiği temeline dayanan bir zeka oyunu çeşididir.

Japon dilinde “Sayılar tek olmalı” anlamını taşıyan “Suuji wa dokishin ni kagiru” sözcük bütününün kısaltması olan Sudoku, günümüzde tüm kıtalara ve ülkelere yayılmış ve oldukça popüler olan bir zeka oyunudur.

Ortaokul öğrencilerimiz bu oyunu oynamaktan usanmıyor ve sıkılmıyorlar.