Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:
  • Zafer, "ZAFER BENİMDİR" diyebilenindir. Başarı ise, "BAŞARACAĞIM" diye başlayarak sonunda "BAŞARDIM" diyebilenindir.
  • Kimseden yardim gelmeyeceğine inanarak bu engelleri asacak, ondan sonra sana büyüksün derlerse bunu diyenlere güleceksin.
  • Türk ! Öğün. Çalış. Güven.
  • Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir.Türk ! Öğün. Çalış. Güven.
  • Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müsbet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.
  1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Tarih Bilinci

TARİH BİLİNCİ

22.11.2018


Özel Gürçağ Okulları, geleceğin insanını yetiştirirken geçmişini de hatırlatmayı ihmal etmiyor. 
Bugünlerimizi borçlu olduğumuz “Milli Mücadele” yıllarının önemini, bu mücadelede “Kıbrıs”ın yerini öğrencilerine vurgulamak isteyen Özel Gürçağ Okulları ''Kıbrıs Türk Toplumunun Milli Mücadeleye Verdiği Destekler ve Atatürk Devrimlerinin Kıbrıs'ta Uygulanması Konusundaki Kararlılıkları '' konulu bir konferans düzenlemiştir. Konferansı Kıbrıs İlim Üniversitesi, Kıbrıs Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet BALYEMEZ vermiştir. 
Ayrıca 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın canlı tanıklarından Kore ve Kıbrıs Gazisi Emekli Tuğgeneral Cemal ERUÇ‘da Gürçağ Okulları’ndaydı. Yapılan ilk çıkarmada Yavru Vatan Kıbrıs’a ilk ayak basan Komando Taburu'nun komutanı o zamanlar yarbay olan Cemal ERUÇ’u karşılarında gören öğrenciler tarihi yeniden yaşadılar.

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam