TÜRK MÜZİĞİ SAZLARI TANITIMI
29/03/2017

T.C. Kültür Bakanlığı, Türk Müziği Topluluğu, Şef Murat TURAN yönetiminde Özel Gürçağ Okullarındaydı.

Türk müziği sazlarının tanıtımının yapıldığı ve Türk müziğinden örneklerin verildiği seminerde öğrenciler sırasıyla; keman, klasik kemençe, kanun, ney, ud ve def gibi sazları geçmişleriyle birlikte tanıdılar. Sanat müziğinin eşsiz eserlerinden örneklerin verildiği seminerde öğrenciler de sanatçılarla birlikte şarkılar söylediler. Türk müziğini ve sazlarını tanıyan öğrenciler çok eğlenceli iki saat geçirdiler. O güne kadar hiç duymadıkları terimleri tanıyan öğrencilere eğlence ile karışık eğitim verildi.