Amacımız

Sadece ders kitaplarında bulunan bilgileri aktarmak değildir. Amacımız, edindikleri bilgileri kullanabilmelerine, öğrenileni muhakeme etmelerine, hepsinden önce “Öğrenmeyi Öğrenmelerine” yardımcı olmak ve çocuklarımızı özgüveni sağlam, örnek bireyler olarak yetiştirmektir.

Bu amaca ulaşma yolunda öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul ediyoruz. Etkili öğretim yöntemlerini benimseyip, dinamik eğitim-öğretim kadrosu ve sistemini bir araya getirerek, fen, teknoloji ve bilgide dünya ölçeğinde başarılı bir eğitim kurumu olmanın gururunu yaşıyoruz.

Okulumuzun fiziki kapasitesini ve insan kaynaklarını geliştirip, büyütmeye yönelik projelerimizi hayata geçiriyor, eğitim-öğretim ve paralelindeki tüm hizmetlerde “Toplam Kalite Kontrolü” yaparak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.

“Toplam Kaliteyi” eğitim öğretim etkinliklerine yansıtarak bir yaşam biçimi haline getiriyoruz.

Tecrübeli ve sevecen öğretim kadromuzla birlikte, eğitim yönetimi konusunda uzman idareci kadrosuyla akademik ve davranışsal yönden her bir öğrencimizi ayrı bir “birey” olarak kabul ediyoruz.

“Bireysel Öğrenme Projesi” temelinde bulunan “Çoklu Zekâ”ya dayalı öğretim anlayışımız ile geleceğin teknoloji donanımlı gençlerini, bir üst öğretime sağlam temellerle gönderiyoruz. Buna koşut olarak eğitim ortamlarımızı, öğrencilerimizin, dilsel, fiziksel, sosyal, matematiksel, bilişsel, müziksel ve duygusal gelişimlerini sağlayabilecek şekilde tasarlıyoruz.

Öğrencilerimizi her şeyin üzerinde tutuyor, onlara bilgi çağındaki baş döndüren gelişmelere ayak uydurabilecek nitelikte kapsamlı, sistematik ve çağdaş eğitim-öğretim olanakları sunuyoruz.

“Öğrenci Merkezli” programlarımızı ise “Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme”yi hedefleyen, neden-sonuç bağlantısını ortaya koyan, teknoloji donanımlı ( Ip Board, Bilgisayar, Projeksiyon gibi cihazlarla donatılmış) sınıf, laboratuvar ve dersliklerde uyguluyoruz. Buna paralel olarak öğrencilerimizin araştırma ve proje çalışmaları içerisinde yer almaları, yaratıcılıklarının sergilenmesi ve özgür düşünme yeteneklerinin geliştirilmesi kapsamında çeşitli seminer ve konferanslar düzenliyoruz.