Tarihçemiz

Özel Gürçağ Okulları, yıllarını eğitime adamış bir eğitim gönüllüsü olan Sayın Necati Gürsoy tarafından kurulmuş ve 32 yıllık geçmişiyle, Ankara'nın köklü özel öğretim kurumlarından birisidir. "Özel Gürsoylar Eğitim Kurumları" adıyla 1986 yılında Ankara'da eğitim-öğretim etkinliklerine başlayan okullarımız, bugün başkentin en gözde okullarından biri olan Özel Gürçağ Okulları' nın temelini, aynı zamanda artan bir ivme ile gelişen eğitim kurumlarımızın ilk halkasını oluşturmuştur.

2002 yılında, yeni bir yapılanma ile eğitime modern bakış açısını da katıp, ismi “Özel GÜRÇAĞ OKULLARI” olarak değiştirilerek Çankaya’daki binasında "OKUL ÖNCESİ" ve "İLKÖĞRETİM OKULU" hizmete girmiş, hemen ardından 2005 yılında ANADOLU LİSESİ, 2007 yılında FEN LİSESİ açılarak öğretime başlanmıştır.

Eğitim-öğretim yöntemlerindeki disiplinli ve modern bakış açısı, beraberinde velilerin güven ve desteğini getirmiş, kurumların büyümesi ve gelişmesi de soluksuz devam etmiştir.

OCAK 2008’de temeli atılan ve teknolojinin son yenilikleri ile donatılan ÜMİTKÖY YERLEŞKESİ, inanılmayacak bir hızla bitirilerek AĞUSTOS 2008’de OKUL ÖNCESİ - İLKOKUL - ORTAOKUL - ANADOLU LİSESİ ve FEN LİSESİ’nden oluşan Özel GÜRÇAĞ OKULLARI, modern ve yeni çehresi ile eğitim-öğretim etkinliklerini ÜMİTKÖY’ de sürdürmeye başlamıştır. Okulöncesi eğitimin insan hayatının temelini oluşturması bilinciyle öğretim kurumlarımız bünyesine AĞUSTOS 2013'te, uluslararası standartlara sahip YAŞAMKENT GÜRÇAĞ ANAOKULU da katılmıştır.

Özel GÜRÇAĞ OKULLARI, 32 yıldır çağdaş eğitim ilkelerinden ödün vermeden, Türkiye Cumhuriyeti’nin yarınlarına, aydın, çağdaş, sorumluluk duygusuna sahip, araştırmacı, bilgi ve teknolojiyi özümseyen, ülkesinin geleceğinden sorumlu gençler yetiştirmiştir ve bugünden sonra da yetiştirmeye devam edecektir.