Yabancı Dil Eğitimi

Okulumuz yabancı dil öğretiminde Common European Framework For Language Learning /C.E.F. (Ortak Avrupa Dil Öğretim Çerçeve Planı) esas almakta, en son ve en etkili yöntem olarak Communicative Approach (İletişimsel Yöntem) kullanmaktadır.

Okulumuzun 12. sınıfını bitiren bir öğrencinin sunulan öğretim programının gereklerini yerine getirdiği takdirde Uluslararası Projelere Katılan, Uluslararası Sınavlara Katılan(Cambridge FCE), Gündemdeki Olayları İzleyen, Münazara Yapabilen, Toplum İçinde Sunum Yapabilen Bireyler olmalarını bekleriz.

Öğrencilere lisede karşılaşacakları zorlu eğitimin üstesinden gelebilmeleri için gereken dil becerilerini kazandırmayı amaçlayan yoğun bir dil eğitimi vermekteyiz.

Almanca ikinci yabancı dil olarak öğrencilerimize sunulmaktadır. Almanca dersiyle öğrencilerimizin küresel dünyada yer alabilmeleri ve uluslararası platformlarda yaşam boyu öğrenen bireyler olmaları amaçlanır.

Öğrencilerin yabancı dili kullanabileceği durumlar (seyahat, tanımlama, bilgi isteme, kabul ya da reddi bildiren durumlar) ve konuşma ihtiyacı duyacağı konular (kimlik, eğitim, alışveriş, ilgi alanları) müfredatı oluşturmaktadır.

Genellikle projeye dayalı (task-based), interaktif ve öğrenci merkezli etkinlikler kullanılmaktadır. Bu doğrultuda hedefimiz öğrencilerin kendilerini günlük hayatta ifade edebilmeleri, günlük konuşma kalıplarıyla ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını konuşarak ve yazarak ifade edebilmeleridir.

____________________________________________________

9. Sınıf "PLOT DIAGRAM" İndirmek İçin Tıklayınız...