YÖGEP Programı

Yögep İle Geleceği Öne Alıyoruz

YÖGEP Özel Gürçağ Okulları’nın diğer okullardan farklı olarak uygulamaya koyduğu, son on yıldır 9,10 ve 11.sınıflarda başarıyla uygulanan öğrencilerimizin YÜKSEK ÖĞRETİM SINAVLARI'nda (YKS) başarılarının arttırılması açısından son derece verimli ve etkili olan bir üniversite sınavları hazırlık yöntemidir.

12.sınıf öğrencilerimiz okulun son yılında, üniversite sınavları hazırlık süreci bilincine ermekte, ancak yaklaşık 9 aylık bu süreç özellikle günlük çalışma alışkanlığı yeterli olmayan bazı öğrencilerimiz için yeterli olmamaktadır.

Bu yıla kadar Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) her yıl, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4, LYS-5) uygulanmakta idi. Son 4 yıllık sınav sonuçları incelendiğinde soruları doğru cevaplandırma ortalaması; Türkçe alanında 17.72, Matematik alanında 6.08 Fen Bilimleri alanında 4.17, Sosyal Bilimler alanında 11.24 olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca sınavlar her yıl aşamalı olarak zorlaştırılmaktadır.

Yıllara Göre YGS İstatistikleri
Fen Bilimleri Ort;
TEMEL Matem Ort
Sosyal Bilimler Ort
Türkçe Ort
Sınavı Geçerli
Sayılan Aday
Yıl
4.61 5,13 12,31 17,28 2.161.438 2017
4.70 7,89 10,75 19,10 2.116.604 2016
3.90 5,20 10,70 15,80 1.986.995 2015
3.50  6,10 11,20 18,70 1.949.737 2014

Sınav sonuçları incelendiğinde başarılı olabilmek için planlı ve iyi bir çalışma sürecine ihtiyaç olduğu ortaya çıkmaktadır.

YÖGEP programıyla, 9. sınıftan başlayarak 10 ve 11.sınıflarda öğrencilerimizin sınav hedefli temel bilgi ve becerilerine hem derinlik hem de hız kazandırılmasını amaçlamaktayız.

Sınav hedefli çalışmalarımız değişimli konu kapsamıyla 4 yıl boyunca devam etmektedir.

Bu programıyla sınavlara yönelik basitten karmaşığa doğru test tekniğine uygun olarak bilginin ipuçları verilmekte ve test çözümü ağırlıklı bir yol izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki test çözmek en iyi kavrama yoludur.