Nezaket ve Görgü Kuralları Eğitimi

Çevremize baktığımızda bazı çocuklar tutum ve davranışlarıyla dikkat çeker. Diğerleri onları izler ve onları hayranlıkla seyrederler. Bu çocukların anneleri, babaları ve öğretmenleri onlarla gurur duyar. Göze çarpan bu çocukların en önemli özelliği nezaket dolu güzel davranışlarıdır.

Hem dünya genelinde hem de ülkemizde bireylerde nezaketli ve güzel davranışların giderek azaldığı konusunda anne babaların ve eğitimcilerin endişeleri her geçen gün artıyor. İnsanlarımızın giderek kabalaşması, çocuklarımızın anne babalarına karşı ölçüsüz ve saygısız davranması, toplumsal nezaket kurallarının unutulmaya yüz tutması hepimizi rahatsız etmektedir.

Her toplumun özlemi sevecen ve birbirleriyle saygılı ilişkiler kurabilen bir insanlık yaratmaktır.

Bu gözlemlerden yola çıkarak Özel Gürçağ Okulları’nda aşağıda belirtilen program dahilinde “Nezaket ve Görgü Kuralları Eğitimi” planlanarak uygulanmaktadır.

Okul Öncesi

• Okulda Uyulması Gereken Kurallar