Müzik Okulu
  • Keman Dersinin Amacı ve İçeriği

Dallarında uzman eğitmenler eşliğinde bireysel olarak yapılan keman derslerimizin amacı, öğrencinin hobi olarak veya profesyonel amaçlı gelişimine temel oluşturacak altyapıyı sağlamaktır. Bu eğitim, öğrencinin kişisel gelişiminde, sanatsal yönlerinin gelişmesi, becerilerinin artması gibi çok yönlü ve olumlu etkiler yaratır.

Günümüz pedagoji anlayışlarının genel yaklaşımı, başlangıç keman eğitiminin bilimsel bir süreç olduğu ve bu süreçte bilimsel yöntemlerden yararlanılması gerektiği üzerinedir.

• Kemanın ve aksesuarlarının tanıtılması
    • Keman ve yay (arşe) tutuş teknikleri
    • Gamlar, arpejler, egzersizler
    • Solfej armoni ve teorik bilgiler
    • Müzikal terimlerin öğrenilmesi
    • Seviyeye göre çeşitli etüdler, parçalar
    • Seviyeye göre piyano eşlikli parçalar
    • Kemanın tarihçesi, müzik dönemleri, keman repartuarı
  • Gitar Dersinin Amacı ve İçeriği

Dallarında uzman eğitmenler tarafından verilen gitar dersinin amacı, klasik müziğin yanı sıra rock, jazz, metal müzik gibi bir çok müzik türünde önemli yer tutan gitarı sevdirmek, ritim duygusunu geliştirmek, dünya müziklerinin seçkin örneklerini dinleterek yaratıcılık duygusunu keşfetmektir.

• Gitarın ve gitar ile kullanılan aksesuarlarının tanıtılması
    • Gitar tutuş teknikleri
    • Solfej armoni ve teorik bilgiler
    • Gamlar, arpejler, akorlar, egzersizler
    • Müzikal terimlerin öğrenilmesi
    • Seviyeye göre çeşitli etüdler, parçalar
    • Gitarın tarihçesi, müzik dönemleri, gitar repartuar
  • Piyano Dersinin Amacı ve İçeriği

Başlangıç piyano eğitiminin temel amacı, öğrencinin ileride gereksinim duyacağı piyanistik gelişimine temel oluşturacak kaliteli altyapıyı sağlamaktır. Bu eğitim, öğrencinin kişisel gelişiminde de, duygusal bileşenlerinin derinleştirilmesi ve terbiye edilmesi, sanatsal yönlerinin gelişmesi, motor becerilerinin artması gibi çok yönlü ve olumlu etkiler yaratır.

Günümüz pedagoji anlayışlarının genel yaklaşımı, başlangıç piyano eğitiminin bilimsel bir süreç olduğu ve bu süreçte bilimsel yöntemlerden yararlanılması gerektiği üzerinedir. Artık, merkezi sinir sistemi ve bunun fonksiyonlarının önemi daha iyi bilinmektedir. Pek çok ülkede piyano eğitimcileri, bu konuda uzmanlaşmış okullardan ya da bu iş için hazırlanmış kurslardan geçmek zorundadır.

• Piyano'nun Tarihçesi (Formlar, müzik dönemleri, piyano edebiyatı)
    • Piyano Çalım Teknikleri (Gamlar, arpejler, akorlar vb.)
    • Repertuvar Grup Çalışması
    • Temel Müzik Teorisi, Solfej
    • Müzikal Çalışması
  • Flüt Dersinin Amacı ve İçeriği

Uzman eğitim kadromuz tarafından verilen yan flüt dersinin amacı, enstrümanı tanıtmak ve sevdirmek, ritim ve müzikal gelişimi sağlamak, ulusal ve evrensel müziklerden örnekler sunmak, mesleğe yönelecek öğrencilerin önünü açmak, profesyonel bir bakış açısı sağlamaya çalışmaktır.

• Yan flüt Çalım Teknikleri (nefes ve ağız teknikleri, gamlar, doğru ses çıkarma, stillerin kavranması)
    • Repertuar Grup Çalışması
    • Genel Kültür ve Müzik Tarihi